3D-tulostus

3D-tulostamme muovituotteita sekä yksittäiskappaleina että suurempina sarjoina. Kauttamme voit tulostaa myös prototyyppejä sekä varaosia. 

Tulostustekniikkana käytämme Fused Deposition Modeling eli FDM tekniikkaa, jossa filamentti eli lanka sulatetaan tulostuspäässä ja levitetään alustalle kerros kerrokselta. Jäähtyessään materiaali kovettuu.

Suurin tulostettava kappalekoko on 330 x 240 x 240 mm. 

3D-tulostuksen aloitus

  • Tulostusta varten tarvitaan 3D-malli yleisesti käytössä olevassa tiedostomuodossa esim. .stp tai .igs
  • Jos saatavilla ei ole 3D-mallia, tarvitaan tulostettavan kappaleen mitat
  • Jos halutusta tuotteesta on jäljellä vanha kappale/malli, voidaan sen avulla tuottaa 3D-malli
  • Asiakas valitsee 3D-tulosteen värin sekä halutun muovilaadun 
  • Konsultoimme valmiiden 3D-mallin ominaisuuksista käyttötarpeen mukaan

3D-tulostus

3D-tulostin valmistaa fyysisiä esineitä digitaalisista malleista. FDM-tulostin sulattaa muovinauhaa ja suihkuttaa nauhan haluttuun muotoon ohuina kerroksina. Muovista 3D-tulostetut tuotteet ovat lujia, kestäviä ja tiiviitä.

3D-tulostuksella saadaan tehtyä nopeasti ja kustannustehokkaasti sellaisia muotoja ja pintoja, jotka eivät perinteisissä tuotemenetelmissä ole välttämättä mahdollisia tehdä, tai ovat hyvin kalliita valmistaa. Ainoastaan tulostettavan kappaleen koko ja rakennelujuus asettavat omat rajoitteensa tuotantomahdollisuuksiin.

Tuotetiedot ovat digitaalisessa muodossa, jolloin suunnittelun ja tuotekehityksen muutokset saadaan tehtyä nopealla aikataululla.

Kiinnostuitko 3D-tulostustuotteista?