Tässä valmistuu seuraavan laivaprojektimme vedenkäsittelykoneikko. Kuvassa olevat siniset tankit ovat porealtaan hiekkasuodattimia.

Hiekkasuodattimien tehtävä on puhdistaa vesi ennen kuin se syötetään porealtaaseen. Vesi kulkee hiekkasuodattimessa ylhäältä alaspäin, jolloin mekaaniset epäpuhtaudet jäävät hiekkaan. Suodatettu vesi johdetaan altaaseen. Myös hiekkasuodattimet on tärkeä pitää puhtaana. Tämä onnistuu tekemällä vastapesu eli vastavirtahuuhtelu. Vastavirtahuuhtelussa vesi ajetaan hiekkasuodattimen läpi alhaalta ylöspäin, jolloin mekaaniset epäpuhtaudet nousevat hiekan pinnalta. Epäpuhtaudet poistuvat viemäriin vastapesun jälkeisen suodattimien huuhtelun mukana.

Pian tuotevalikoimamme kasvaa uudella AFM® lasilla, joka on suunniteltu korvaamaan perinteinen hiekka hiekkasuodattimissa. AFM® on aktivoitua suodatinmateriaalia, joka on valmistettu jalostetusta vihreästä lasista. Tuotetta voidaan käyttää korvaamaan hiekka kaikentyyppisissä hiekkasuodattimisissa. AFM® lasin etu on, että se ei kulu käytössä samalla tavalla kuin hiekka ja se pysyy paremmin puhtaana.

fiFinnish
en_USEnglish fiFinnish